Oregano & Basil Sausages – Korvtest #6

Oregano & Basil Sausages – Redwood

Då var det dags för en av kategorins i särklass fulaste korvar. Denna gråa lilla korv baserad på vete- och sojaprotein kommer alltså från tillverkaren Redwood. Förpackningen klockar in på 300 gram vilket ger 37,5 gram per korv, en liten och nätt historia dvs.

Bortser en från korvens yttre och istället fokuserar på konsistens och smak så är den en riktig hit. Kryddstark är den inte, däremot väl balanserad av både oregano och basilika. Smaken är ganska annorlunda från de annars vanligt förekommande veganska varianterna av grillkorv eller chorizo. Annorlunda och bra vill jag påstå. Konsistensen är fin den med, lagom tuggmotstånd utan att vara varken för torr eller blöt.

Bortsett från just utseendet är detta en riktigt fin korv, både smak och konsistens får höga betyg. Utseendet däremot… Vill föreslå Redwood att ge dessa korvar en  tvåveckors solsemester till Gran Canaria samt en flaska sololja. Grått är nämligen inte flott.

  • Utseende: 2/5
  • Konsistens: 4/5
  • Smak: 4/5
  • Pris: ca 30 kr
  • Totalt: 3,5/5

This entry was posted in Korv, Korvrecension and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Oregano & Basil Sausages – Korvtest #6

  1. anni says:

    det där är min favvis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>