Cocktail pølser – Korvtest #10

Coctail Pølser – Wheaty

Utomlands heter det cocktailkorv, i Sverige heter det prins- eller prinsesskorv. Alla dessa namn alltså. Miniatyrkorvar är i alla fall ett bra samlingsnamn på dessa munsbitar till korv.

Dessa småttingar från Wheaty är, som alla andra Whetykorvar, baserade på vetegluten. Jag blir mer och mer övertygad om att de korvar som är baserade på gluten (till alla glutenallergikers förtret) är de med bäst konsistens och som kan hålla en rimlig fettnivå i korven så att den inte känns torr och stabbig.

Utseendet finns egentligen inget att klaga på, de ser små men naggande goda ut. Konsistensen är i förhållande till andra Wheatykorvar något torrare och hårdare, men helt klart godkänd. Smaken, den är mild och rökig. Väldigt ”easy on the smaklöks” så att säga.

Wheatys lille lille pølser passar bra till tapas, på tandpetare eller som den obligatoriska lilla korven vid jul, påsk och midsommar.

 • Utseende: 4/5
 • Konsistens: 3,5/5
 • Smak: 4/5
 • Pris: ca 40 kr
 • Totalt: 4/5
This entry was posted in Korv, Korvrecension and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Cocktail pølser – Korvtest #10

 1. Josefine says:

  Bra för barn också, kan tilläggas. I måttliga mängder, för korven är väldigt salt. Men min 2½-åring gillar den, han är annars väldigt kräsen…

 2. Helena says:

  Ja, visst är det gott med vetekorv! Just de där har jag inte testat, men jag brukar köpa Hot Dog XL (Wheaty Weenies) från Seitanfoods då och då, hett tips.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>