Hot Chörizo

Hot Chorizo – Korvtest #9

Hot Chorizo – Astrid & Aporna

Så har vi kommit till Astrid & Apornas Hot Chorizo, en korv jag var väldigt förtjust i när den lanserades för ett par år sedan men som hamnat på efterkälken i dagens vegokorvutbud. Låt mig berätta varför.

Konsistensen är den största boven i dramat. Denna vetegluten- och sojabaserade korv är snustorr. Som fnöske ungefär. Lovar att den börjar brinna om du sätter en tändsticka i närheten av korven. En torr korv i kombination med en alldeles för stark kryddsättning (misstolka mig inte nu, jag älskar stark mat) är ingen bra kombination. Hade hellre sett att Astrid styrde upp en kryddigare version av Mild Chørizo eftersom den har en nästan gudomlig konsistens. Som korv i korvbröd lämpar sig tyvärr inte Hot Chorizo överhuvudtaget. Däremot så är den säkert en hit i en ungersk korvgryta med en massa paprika och andra godsaker. Korven behöver vätska för att komma till sin rätta och en korvbaserad gryta kan vara precis det som behövs, eller varför inte som en kryddig Korv Stroganoff?

Utseendet däremot är helt ok, vi snackar alltså om 4 st korvar på ca 90 gram per styck. Något flottiga i förpackningen men det kan en stå ut med tycker jag. Snyggt förpackade, ekologiska och allt annat en vill ha.

Kontentan är alltså; utseendemässigt bra korv, konsistensmässigt alldeles för torr och smakmässigt för stark för sitt eget bästa.

 • Utseende: 3/5
 • Konsistens: 1/5
 • Smak: 2/5
 • Pris: ca 46 kr
 • Totalt: 2/5

Categories: Korv, Korvrecension

3 comments

 • Anne

  Hej Korvtestare!

  Tack så mycket för att du vågar ger dig på alla dessa korvar och testar dem åt oss! Verkar vara en lite riskabel uppgift ibland 😉

  Jag undrar – kan du berätta var du har köpt korvarna? Då blir det kanske lättare för oss att hitta :-)

  Tack & fortsatt lycka till med provsmakningen!

  • Johan Lundgren

   Merparten av korvarna har jag köpt på Astrid & Aporna i Malmö. I Sthlm rekommenderar jag GoodStore och i Gbg Gröna Boden då dessa har väldigt bra veganskt utbud överlag. Många ICA-butiker har även vågat sig på att ta in veganska korvar och har de inte sådant i sitt sortiment så tycker jag att de ska kontakta GoodTrade så löser de distributionen http://www.goodtrade.se/blog/kontakt/.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *