Rödbetsrösti med pepparrotsgrädde

20120525-141956.jpg
Fido fyllde 29 år och vi styrde upp en överraskningsfest i vår bästa väns ära. Förrätten, en rödbetsrösti med pepparrotsgrädde. Recept nedan.

Rödbetsrösti med pepparrotsgrädde

  • 5-6 rödbetor
  • 2 potatisar
  • 2 msk sojamjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt och peppar
  • Margarin att steka med
  • 1 halvt paket Alpro vispgrädde
  • 1 tub riven pepparrot (tror tuben är på 85 gram eller ca 5 cm färsk pepparrot om du orkar finriva)

Skala och finriv rödbetor och potatis. Kläm ur all vätska och tillsätt sedan sojamjölk och mjöl. Salta och peppra, smaka sedan av. Smält margarin i en stekpanna och häll sedan över röstin, finfördela över hela pannans yta och platta till röstin något med en slev. Stek på medelvärme 7-8 minuter. För att vända röstin kan du lägga en upp och nedvänd tallrik ovanpå röstin, den bör vara något mindre än stekpannans diameter, vänd sedan på stekpannan samtidigt som du håller i tallriken. På så vis får du en hel och fin rösti på tallriken som du sedan låter glida ner i pannan med den ostekta sidan neråt. Stek sedan ytterligare 5 minuter.

Lägga över röstin på en tallrik och låt svalna. Vispa sedan grädden så att den blir tjock och tillsätt pepparroten, smaka av med salt och peppar.

När röstin svalnat skär du ut lagom storlekar, lägger på en klick pepparrotsgrädde och något grönt skit om du vill pynta.

This entry was posted in Mat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Rödbetsrösti med pepparrotsgrädde

  1. Ann-Sofi says:

    Gud vilken härlig grej:) Vanlig potatisrösti har jag lagat men med rödbetor..Nej men det får jag ändra på;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>