20120531-205440.jpg

Skivade Pålägg Pikant – Korvtest #11

Skivade Pålägg Pikant – Vegusto

Tjabba Vegusto! Låt mig ge er ett första råd: byt namn på korven. ”Skivade Pålägg Pikant”, det funkar inte riktigt om jag ska vara helt ärlig. Sedan står det ”Veganskt mjölkfritt ostalternativ” på era korvar. Okej ha det bra posshaj.

Nu till det riktiga testet. På Vegustos premiäröppning beställde jag tre olika sorters korv samt en ost. Smidig betalning och snabb frakt kan de stoltsera med vilket uppskattas enormt, men hur är det egentligen med frakt av varor som skall kylförvaras? Jag personligen är inte så kinkig men vill ju bara förekomma eventuella tvister med griniga människor. Hoppas att samtliga leverantörer av vegomat som skickar försändelser via fraktbolag (utan kylmöjligheter) har koll på detta.

Vi börjar med konsistens och utseende. När jag försöker få ut en skiva korv ur förpackningen så går korven sönder. Den delas på olika ställen. Inte kul, jag vill ha min påläggskorv hel, inte i rivna bitar. Det ligger en oljig hinna på korven som inte är till korvens fördel. Dessutom ser den grå och tråkig ut. Ger dock bra tuggmotstånd så den är helt ok ut det perspektivet, även om det finns en del förbättringspotential att jobba med. Kryddningen är åt det milda rökta hållet med smak av vitlök och lite chili. Som frukostkorv är inte vitlökssmaken att föredra. På en pizza funkar den säkert bättre.

Summa summarum: Tveksamt utseende med oljigt yttre, smaken är okej men drar för mycket åt vitlökshållet. Det är en pikant korv (eller pikantkorv?) jag köpt, inte en vitlökskorv.

  • Utseende: 2/5
  • Konsistens: 2/5
  • Smak: 3/5
  • Pris: ca 30 kr
  • Totalt: 2,5/5

Categories: Korv, Korvrecension, Produkttest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *