11 Comments

 1. Uffe
  2012/05/22
  Reply

  Så, vilka thairestauranger i Malmö är accepterade av dig då?

  Krua Thai går fetbort och Green Mango är tröttsamt amatörmässigt.

  • 2012/05/23
   Reply

   Srinin vid Kronprinsen var bra senast jag var där och Green Mango håller ibland måttet. Men som sagt, inga fantastiskt bra restauranger i Malmö. Dessa två är ok.

 2. 2012/05/22
  Reply

  Åh! Var sugen på ”panerad fisk”, potatismos, gröna ärtor och remoldsås igår. Det här låter ju ännu bättre. Koriander är bäst!

  • 2012/05/23
   Reply

   Sååå gott det var. Kan verkligen rekommendera denna rätt. Du kan även försvenska den något genom att byta ut de asiatiska kryddorna i biffarna mot citronpeppar och hackad färsk dill. Servera med kokt nypotatis och dillsås. Slorp!

 3. 2012/05/23
  Reply

  för det första: måste prova detta recept!
  för det andra: vilka är de två bra thairestaurangerna i malmeee?
  för det tredje: älskar sista bilden!

  • 2012/05/24
   Reply

   1. Ja det måste du.
   2. Srinin här vid vår nya lägga är bra, det mesta går att få veganskt enligt utsago.
   3. Visst är den härlig!

 4. 2012/05/24
  Reply

  Gött, då blir det film och hämtmat från Srinin snart!

 5. Wall-e
  2012/05/25
  Reply

  Biffarna du gjort ser riktigt fina ut! Blev supertaggad på att göra egna när jag såg ditt recept. Sambon tycker inte om stark mat och hade dessutom velat ha mynta i middagen, så när jag ändå hade ett stort knippe från Möllan, valde jag att modifiera kryddningen av biffarna.

  För att göra av med en del av myntan jag köpt, hackade jag i ungefär 1 dl mynta (till 500g tofu), tillsatte 4 skvättar (skvätt, skvätt, hmm skvätt, skvätt) koncentrerad citron, rev i 3 små vitlöksklyftor och saltade. Följde ditt recept med mängden vetemjöl och vatten och resultatet blev biffar som smakade väldigt somrigt och fiskigt. Kan tillägga att jag hade tagit med dem till havet och satt och åt dem samtidigt som jag kände havsluften, så fisksmaken framträdde väldigt bra. Rent utseendemässigt har jag aldrig fått så fina biffar och jag har inte heller lyckats få till så bra konsistens. :)

  Jag har funderat väldigt mycket fram och tillbaka på vad det var som gjorde att biffarna smakade fisk. Har du koll på om den smaken kommer fram när en smular sönder tofun? För i fast format har jag aldrig fått det till att smaka fisk.

  • 2012/05/25
   Reply

   Åh vilken härlig variant du gjorde, låter hur smaskigt som helst! Tycker också att det smakar fiskigt som smulad, tänk dig då smeten smaksatt med citronpeppar och dill, panerad i ströbröd och sedan stekt i margarin. Nypotatis till det. Mumma! Riktigt kul att dina biffar blev bra, det glädjer mig väldigt mycket. Ha det fint // Johan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *