Ett litet litet hembageri

Det har bakats ofantliga mängder bröd och bakverk under våren, en del har det bloggats om andra har enbart dokumenterats med ambitionen att finputsas på för att sedan konkretiseras här på bloggen. Lagom till sommarsemestern vill jag tipsa om 5 enkla och goda recept på bakverk och bröd som förgyller sommaren lite extra.

Sedan så vill jag puffa lite för ett litet projekt jag håller på med, nämligen att byta bröd och bakverk med varandra. Det går helt enkelt till så att du bakar lite mer än du själv behöver och sedan frågar (t.ex. på Facebook eller Twitter) om någon i samma stad vill byta bröd eller bakverk med dig. Baka, byt, ät och kommentera. Ett enkelt och kul sätt att få smaka på andras produkter. Hör av dig till mig om du vill byta med mig!

Slutligen vill jag, med fotona nedanför, önska dig en härlig sommar med massa god mat och soltimmar. (Klicka på fotona för att se dem som ett bildspel).

 • Chokladmuffins med kaffesmak (Naggande gott till kaffet)
 • Päronfras (Enkelt och fräscht, byt ut päron mot säsongens goda frukter och bär)
 • Kanelbullepaj med äpplen och fikon (Mäktig paj som mättar många magar, skippa kanelbullarna om du bara vill ha en vanlig smulpaj med lite lyx)
 • Fikonfrallor över natten (Vakna upp till en deg redo att bakas med och njut till doften och smaken av nybakat till frukosten)
 • Frökavring (Ett bröd som passar bra på sommarens alla middagsbord, skiva kall nypotatis och lägg på tillsammans med ett par auberginesillar.

Rabarber-, päron-, och äpplepaj med vaniljvisp

This entry was posted in Bakverk, Bröd, Kakor, Pajer and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Ett litet litet hembageri

 1. anni says:

  allting ser ju bara så dödens gott ut! (och tårta, kardemummasnäcka, kakan med espressogrädden och burgaren kan jag ju intyga var det!) :)

 2. Anna says:

  Så gott det låter! Och vilka fantastiska tårtor!
  Du som lagar så mycket gott, har inte du något recept att bidra med till pannkakstävlingen innan den stänger? (http://vegoeco.blogspot.se/2012/03/tavling-efterlysning-basta-receptet-pa.html)

  • Anna, tack så himla mycket! Den suddiga tårtan är gjord av Anni (kottegron.blogspot.com) och var himla god. Pannkakstävlingen är jag gärna med på men det blir ingen ”vanlig” tunn pankaka i så fall :) Räkna med rolig smaksättning och jäsmetod.

 3. ida says:

  allt ser helt sjukt gott ut. vill ha NU.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>