20120627-175508.jpg

Wienerkorv – Korvtest #13

Wienerkorv – Vegusto

Wienerkorv eller ”Korv Wiener” från Vegusto kommer i den minst användarvänliga förpackningen på mycket länge. Två inplastade korvar på vardera 75 gram som måste ”skalas” innan de steks. Btw så står det ”Mjölkfritt veganskt ostalternativ” på förpackningen, här finns det alltså utrymme för förbättringar både vad gäller förpackning och korrekturläsning. Låt oss flytta fokus från förpackning till innehåll istället.

Detta är en seitankorv, dvs. den är baserad på vetegluten, något som jag personligen anser vara en given ingrediens för en korv med bra tuggmotstånd och mjukhet vilket är precis vad denna wienerkorv har – väldigt bra tuggmotstånd utan att för den delen vara torr. Extremt köttig konsistens bör också tilläggas. Detta är riktigt bra och borde kunna lura vilken köttätare som helst, känns till och med som om det finns ett ”skinn” på korven som spricker när en tar en tugga. Vid stekning i lite olja får korven även ett fint gyllenbrunt utseende. Smaken drar åt det lätt rökiga hållet med mild kryddning, precis som en wienerkorv ska vara.

Facit: mycket korv för pengarna, gott med bra konsistens och utseende men dåligt förpackat.

  • Utseende: 4/5
  • Konsistens: 4/5
  • Smak: 4/5
  • Pris: ca 29 kr
  • Totalt: 4/5

20120627-175539.jpg

Categories: Korv, Korvrecension, Mat

2 comments

    • Johan Lundgren

      Kära Nina, där tror jag den gör mycket bra ifrån sig! Jämför med andra vegokorvar så går inte denna sönder på mitten, när en lyfter upp den, åtminstone inte i stekpanna. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *