Dillkrutonger

Vårt dagliga bröd giv oss idag

Ett av mina ”problem” om vi ska kallade så är att jag bakar för mycket bröd. Det går liksom inte att baka en limpa eller fyra frallor. Helt meningslöst om du frågar mig. Här blir det alltid minst två limpor, minst tio frallor osv. Trots att jag har ett enormt brödsug precis hela tiden så går det inte att äta upp allt. Då finns det tre alternativ;

  • Frys in brödet – tappar lite i kvalitet och smak när du fryser/tinar brödet men absolut ett gott öde för ett bröd. Skiva och släng ner i brödrosten så har du ett himmelskt bröd till frukosten.
  • Ge bort brödet – ”överskottet” blir en fin present till en god vän eller varför inte till en potentiell ny god vän eller käresta? Anordna brödbyte med en vän eller främling, det är alltid kul att få smaka någon annans skapelse och få kommentarer på ditt eget bakverk.
  • Gör krutonger – ditt fina bröd kan förgylla vilken soppa som helst, stek i rikligt med olivolja, krydda med flingsalt och din favoritört. På bilden ovan använde jag torkad dill som smaksättare men vilken torkad ört som helst borde funka bra. Jag använder torkade örter till mina krutonger då jag dels tycker att det är lättare att dosera men också för att stekta färska örter tappar både i smak och utseende. Tycker helt enkelt inte att det ser kul ut med t.ex. ett sladdrigt salviablad eller en slak timjankvist bland mina krutonger. Använd hellre torkade örter till krutongerna och garnera rätten med dess färska motsvarighet.

Categories: Bröd, Mat

2 comments

  • Carin

    Hohojaja, allt detta bröd. Antagligen dagens I-lands problem men jag förstår dina kval. Bra tips! Ströbröd ska jag försöka mig på en dag också. Har hört att frys-bröd ska bli godare om det fryses direkt när det svalnat från ugnen. Har inte testat ännu om det verkligen blir någon skillnad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *