Velami – Korvtest #14

Velami – Viana

Tyska Viana har imponerat starkt med sin rökta tofu, en helt makalös produkt som förgyllt många mackor och helgmorgnar. Hyvlad och hårt stekt smakar den som bacon och med en ackompanjerande ”scrambled tofu” når du ett nytt high score på kolesteroltabellen. Nä. Inte riktigt så. Tofu är relativt kolesterolfattigt om jag förstått det hela rätt. Så du kan vara lugn, ät tills du storknar.

Åter till korven, alltså Vianas veganska salami, mer känd som Velami. Baserad på vetegluten och tofu med ett utseende som drar åt det mörbruna och orangea hållet. Ser riktigt god ut. Öppnar denna 100-grams förpackning och försöker få ut en skiva, går inget bra, skivan spricker och hälften ligger kvar i förpackningen. Bådar inte gott. Tar en tugga och blir löjligt förvånad över hur tråkig och mosig konsistensen är. Känns mer som en skiva pastej än skivad korv. Dåligt tuggmotstånd och det känns inget bra när korven klumpar sig mot gommen. Nä, här tappar Velamin vilket är tråkigt då smaken, en något kraftigare rökt ton med väl tilltagen pepprighet, får två tummar upp. Tråkigt, detta kunde ha blivit så bra om den hade haft samma liknande konsistens som Wheatys paprikakorv. Denna hamnar på pizzan nästa gång.

Facit: Utseende- och smakmässigt bra korv som faller pladask på en konsistens som verkligen inte gör korven rätta.

 • Utseende: 3/5
 • Konsistens: 2/5
 • Smak: 4/5
 • Pris: ca 35 kr
 • Totalt: 3/5

This entry was posted in Korv, Korvrecension and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Velami – Korvtest #14

 1. Anna says:

  Nu ska jag börja läsa dina korvtester! :) Verkar som att jag har kommit över min korvskräck – äntligen. ;)

 2. chukkie says:

  hej Johan! fin site du ha! jag ska snart lancera min ny produkt, spansk gourmetkorv. jag ha utvecklade produkten under senaste 4 månader och den är på fine tuning moment nu av utvecklingen. jag vill gärna ha din årsikt av produkten. kan vi träffa? mitt nummer är 073 600 46 60. hoppas att höra snart!
  mvh , chukkie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>