Velami

Velami – Korvtest #14

Velami – Viana

Tyska Viana har imponerat starkt med sin rökta tofu, en helt makalös produkt som förgyllt många mackor och helgmorgnar. Hyvlad och hårt stekt smakar den som bacon och med en ackompanjerande ”scrambled tofu” når du ett nytt high score på kolesteroltabellen. Nä. Inte riktigt så. Tofu är relativt kolesterolfattigt om jag förstått det hela rätt. Så du kan vara lugn, ät tills du storknar.

Åter till korven, alltså Vianas veganska salami, mer känd som Velami. Baserad på vetegluten och tofu med ett utseende som drar åt det mörbruna och orangea hållet. Ser riktigt god ut. Öppnar denna 100-grams förpackning och försöker få ut en skiva, går inget bra, skivan spricker och hälften ligger kvar i förpackningen. Bådar inte gott. Tar en tugga och blir löjligt förvånad över hur tråkig och mosig konsistensen är. Känns mer som en skiva pastej än skivad korv. Dåligt tuggmotstånd och det känns inget bra när korven klumpar sig mot gommen. Nä, här tappar Velamin vilket är tråkigt då smaken, en något kraftigare rökt ton med väl tilltagen pepprighet, får två tummar upp. Tråkigt, detta kunde ha blivit så bra om den hade haft samma liknande konsistens som Wheatys paprikakorv. Denna hamnar på pizzan nästa gång.

Facit: Utseende- och smakmässigt bra korv som faller pladask på en konsistens som verkligen inte gör korven rätta.

  • Utseende: 3/5
  • Konsistens: 2/5
  • Smak: 4/5
  • Pris: ca 35 kr
  • Totalt: 3/5

Categories: Korv, Korvrecension

5 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *