10 Comments

  1. 8/29/2012
    Reply

    Vilken spännande kaka och ingredienser! Låter väldigt gott :) Ser att du också använt dig av chaifrön!

  2. Ser ju tokigt smarrig ut! Men du, vad är grejen med vinägern i sojamjölken? Har sett det i ett par av dina recept och undrat. Pliiis tell me!

    • Okaj, ja ska berätta för daj. Syran (vare sig det är vinäger eller citronsaft) har samma effekt på sojamjölk som på komjölk, dvs att mjölken börjar ysta. Den blir tjock och grynig och jag tycker att konsistensen på kakan blir fastare och bättre om en tillsätter syra till mjölken. Så enkelt är det. POSS!

      • 11/21/2012
        Reply

        Dessutom reagerar den med bikarbonaten och bakpulvret och bildar kolsyra som gör kakan lätt och luftig… Sorry att jag besserwissrar mig in så här mitt i samtalet… kan inte låta bli…

        Tjo!

        • 11/22/2012
          Reply

          Du är alltid välkommen Karro, särskilt med sådana ”bra att veta”-grejer. Tjo!

  3. […] freakshows. Nu bör det finnas åtminstone en. Tårtan består dels av en sockerkaksbotten, receptet jag använde var detta minus russin, äpple och strössel, dels av två lager fyllning där det understa lagret är en […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *