Hobelz

Rustikal – Korvtest #15

Rustikal – Hobelz Veggie World

15 kr för ett paket påläggskorv. Sug på den va! Tyskarna är inte bara fantastiskt bra på att göra vegokorv, de är också billiga. Så billigt att en kan unna sig korv varje dag utan att bli ruinerad.

När Fido von Snaskgris kom tillbaka från Tyskland hade han med sig korv till mig. Ett paket påläggskorv och ett paket hot dogs, båda från tillverkaren Hobelz Veggie World. Påläggskorven går under namnet ”Rustikal” och kan liknas vid vår svenska prickiga korv. Till skillnad mot Astrid & Apornas ”Pr*ckig korv” så är dessa skivorna i korrekt diameter dvs. inte i storleksordningen av en 5-krona, utan rejäla skivor som täcker en hel macka. Dessutom ser den bra ut, prickig, så som en prickig korv ska se ut.

Soja och vetegluten är huvudingredienserna i denna korv som kommer i en 100-grams förpackning. Konsistensmässigt hade jag föredragit något tjockare skivor. Nu är jag ganska petig på en annars bra korv men en förutsättning för en lyckad konsistens är att korven är tillräckligt tjock, ”Rustikal” är på gränsen till för tunn. Lösning: dubbla skivor. Konsekvens: korven tar slut alldeles för snabbt.

Smaken, lite sådär syrlig som en prickig korv ska vara. Försiktigt smaksatt med vitlök och peppar men annars ganska mild och som sagt, åt det syrliga hållet. Gör sig ytterst bra på en rostad macka.

Facit: Billig korv med ett utseende som imponerar och en smak värd att bekanta sig med flera gånger om. Dubbla skivor smakar bäst.

  • Utseende: 4/5
  • Konsistens: 3.5/5
  • Smak: 4/5
  • Pris: ca 15 kr (i Tyskland)
  • Totalt: 4/5

Categories: Korv, Korvrecension, Produkttest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *