Här kommer en riktigt pärla för alla er chokladälskare. En superenkel chokladmousse som funkar lika bra att servera för sig själv eller som fyllning i en tårta. Spetsa till smakerna med exempelvis apelsinzest, en skvätt cognac eller rom eller varför inte mint?
Kör 50% choklad och 50% nougat för en nötigare känsla och servera med hasselnötskross. Ja du förstår att möjligheterna är oändliga med detta basrecept. Tänk på att det blir rätt mycket mousse på detta recept så ska du bara servera ca 4 personer så kan du halvera receptet.
1 paket Alpro sojavisp.
1 paket GoGreen eller Carlshamn havrevisp.
100 gram mörk choklad.
Florsocker efter smak, någonstans mellan 2-4 msk.
Eventuella smaksättare.
Häll sojavispen i en kastrull och sätt på medelvärme.
Bryt ner chokladen i kastrullen och fortsätt att röra tills chokladen smält i grädden och blivit en homogen blandning.
Låt stå i kylen 1 tim.
Häll i havrevispen och vispa med elvisp tills du får en riktigt fluffig smet.
Verkar vara ett bra basrecept som måste provas!
Ja! Gör det. Berätta sen vad du smaksatte med. Kram!