Remake: Frostiga saffranskakor

Förra året la jag upp ett recept på frostiga saffranskakor. Supergoda men något söta i mitt tycke, särskilt om en tar lite glögg till. Martin Johansson la upp ett grymt recept på syltkakor bakade med dinkel, råg och havre, något som inspirerade mig att göra en något grövre version av saffranskakorna. Så jag ger dig, Frostiga saffranskakor 2.0.

  • 75 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl siktat fullkornsmjöl
  • 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 kuvert saffran
  • 1 msk rom
  • 1 msk växtbaserad grädde
  1. Börja med att blanda saffran och rom och låt det stå och dra.
  2. Blanda alla torra ingredienser (förutom florsocker).
  3. Nyp i margarinet så att du får en gryning massa.
  4. Häll i saffransblandningen och grädde och massera in saffranet i hela smeten.
  5. Rulla 12 bollar av smeten.
  6. Häll upp florsocker på ett fat.
  7. Lägg en boll i florsockret och tryck den platt, fortsätt med samtliga bollar.
  8. Lägg på bakpapper på en plåt och grädda 8-10 min i 200 grader.

Frostiga saffranskakor 2.0

Categories: Högtider, Jul, Kakor, Sött

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *