Vaniljpannacotta med kaffesirap

Supergod mjölk- och äggfri pannacotta som slår dina gäster med häpnad. Dessutom den enklaste efterrätt du någonsin gjort, näst efter en superenkel chokladmousse som jag tidigare delat med mig av.

Ingredienser till 2-3 portioner

  • 4 dl växtgrädde
  • 1 dl gelésocker
  • 1/2 tsk vaniljfrön eller fröna från en hel torkad vaniljstång
  • 1 dl bryggt kaffe
  • 1,5 msk socker
  1. Blanda växtgrädde, gelésocker och vanilj.
  2. Koka upp och låt koka 30 sekunder.
  3. Häll upp i glas och låt svalna helt och hållet i kylskåp.
  4. Under tiden så kokar du din kaffesirap.
  5. Brygg en kopp kaffe.
  6. Häll kaffet i en kastrull tillsammans med socker och låt vätskan reducera till ca 1/3 av mängden och låt svalna i kyl.
  7. Fördela sirapen över pannacottan i respektive glas.

Categories: Sött

2 comments

  • Julia

    Din chokladmousse är ett återkommande inslag i såväl vardag som fest hos oss. Dels för att den är så superenkel och omöjligt att misslyckas med men mest för att den är fantastiskt god. Mitt barn är allergisk mot många födoämnen och denna dessert är hans favorit. Ser fram mot att testa detta recept och vill passa på att tacks för att du delar med dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *