Choklad- och lavendelscones

Världens enklaste godaste sak näst efter chokladbollen. Här får du dock din beskärda del av choklad som tillsammans med lavendel blir en riktigt trevlig upplevelse. Perfekt att förgylla helgmorgnarna med.
  • 50 gram margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk torkad lavendel
  • 50 gram hackad choklad
  • 1 1/2 dl växtgrädde
  • 1 tsk vaniljessens eller 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • Grädde att pensla med
  • Farinströsocker
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, torkad lavendel och hackad choklad i en bunke.
  3. Nyp ihop margarinet med de torra ingredienserna i bunken tills du får en sandliknande konsistens.
  4. Tillsätt därefter grädde och vanilj och jobba snabbt ihop till en deg.
  5. Häll ut degen på mjölat bord och forma till en ca 2.5 cm tjock cirkelform.
  6. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper.
  7. Pensla med grädde och strö över ett tunt lager farinströsocker.
  8. Grädda i ca 15-17 min.

Categories: Bakverk, Bröd, Sött

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *