Croissantdeg med rabarber- och äppelkompott

Här kommer genvägarnas genväg vad gäller bakverk. Färdiga degar skall icke föraktas ty de äro dagens stressade människors bästa vän. I detta recept använder jag mig utav sju olika ingredienser för att göra en grymt god efterrätt.

4 portioner

  • En burk färdig croissantdeg
  • 2 rabarberstänger
  • 1 äpple
  • 1 tsk mald kanel
  • 1/3 tsk mald kardemumma
  • 3 msk socker
  • 1 msk margarin

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta och dela rabarberstängerna i 1 cm skivor. Tvätta och dela äpplet i 1×1 cm kuber. I en stekpanna smälter du margarinet och steker därefter rabarber och äpple tillsammans med kanel, kardemumma och socker tills äpplena och rabarbern börjar ”smälta”. Låt sedan blandningen svalna. Öppna croissantdegen och dela degen med kniv till 2×2 cm bitar. Blanda croissantdeg och kompotten i en bunke och häll ut i en ugnsfast form. Grädda i ugn ca 20 min tills degen blir gyllenbrun. Låt svalna några minuter och servera med glass eller vaniljsås. Easy peasy!

 

Categories: Bakverk, Frukt, Sött

2 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *