Passionsfruktmousse med smak av kokos

Världens lättaste, snabbaste, enklaste och godaste efterrätt som du bara måste göra. Byt ut passionsfrukt mot exempelvis hallon, blåbär eller annat syrligt gott bär.

4 portioner

  • 1/2 förpackning Alpro sojavisp
  • 1/2 förpackning GoGreen eller Carlshamn havrevisp
  • 4-6 passionsfrukter
  • 2-3 msk florsocker
  • Fröna från en torkad vaniljstång (alternativt 1/2 tsk vaniljpulver)
  • 2 msk kokosolja
  • 4-6 digestivekex
  • 1 burk mangopuré (kolla barnmatshyllan)
  1. Dela och gröp ur innehållet i passionsfrukterna.
  2. Vispa tillsammans med grädde, florsocker, vaniljfrön och kokosolja tills du får en riktigt fluffig och fast mousse.
  3. Smaka av moussen, vill du ha den syrligare tillsätt eventuellt lite limesaft, vill du ha den sötare tillsätt då lite mer florsocker.
  4. Låt stå i kylen 1 tim.
  5. Ta fram fyra glas och varva kexsmulor, mangopuré och mousse.

Categories: Bakverk, Frukt, Sött

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *