Vegusto Pepparkorv – Korvtest #26

Totalt 230 gram pepprig seitankorv hittar vi i denna förpackning från Vegusto. Båda korvarna är individuellt inplastade och ser ut som en traditionell grå bratwurst. Med en fetthalt på 10% blir det en riktigt fin stekyta på korven och det funkar att snitta korven innan den åker ner i pannan. Rimligtvis funkar den lika bra på grillen i sommar.

Grymt tuggmotstånd till skillnad mot t.ex. Astrid & Apornas korvar som mer eller mindre känns som en pastej i jämförelse. Här får käkarna jobba vilket är trevligt för omväxlingens skull. Smaken är pepprig, mycket peppar och gott smakar det. Tillsammans med en bra senap och surkål i ett gott bröd får du ut det mesta och bästa ur denna korv.

Förpackningen innehåller 2 korvar a’ 115 gram och kostar dig runt 40-lappen. Något dyrt kanske du tycker, men ska du ha kvalitet så får du slänga upp lite fler slantar på bordet.

Facit: Korven rankas just nu som en av korvtestets toppkorvar tillsammans med Field Roasts Mexican Chipotle och Vegyness Chorizo och Merguez.

  • Utseende: 5/5
  • Konsistens: 4.5/5
  • Smak: 4.5/5
  • Pris: ca 40 kr
  • Totalt: 4.5/5

 

Categories: Korv, Korv och burgare, Mat

1 comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *