Veganska lobster rolls

Skaldjur har aldrig varit något för mig. Tämligen motbjudande och äckliga tycker jag att de är. Kan inte minnas mig att  jag någonsin tyckte det var gott, varken musslor eller kräftdjur. Men tanken på att vegansiera denna klassiska ”lobster roll” har ändå funnits i tankarna ett tag, kanske bara för att det går att göra.

Men vad är då en ”lobster roll”? Jo, en majonäsig röra med hummerkött, hackad stjälkselleri med ett stänk av chili (oftast tabasco) serverat i ett fluffigt bröd. Låter ju hyfsat gott, bröd och majonäs liksom. Inte mycket som kan gå fel där.

Istället för hummer använder jag veganska räkor, en snabb bildgoogling visar att det finns olika märken och ett tips är att kolla i de sydostasiatiska butikerna samt Astrid & Aporna och Goodstore.

Lobster rolls (4 st)

  • 1/2 förpackning veganska räkor
  • 2 selleristjälkar
  • 1 jalapeno
  • 2 dl äggfri majonäs
  • Salt och peppar efter smak
  • Gräslök
  • 4 st korvbröd
  • Margarin att steka brödet i

Hacka räkorna i mindre bitar. Skölj och hacka sellerin i tunna skivor, se till att dra loss alla långa sega ”trådar” som sellerin eventuellt har. Finhacka jalapenon. Blanda allt hackat tillsammans med majonäs, salt och peppar. Låt blandningen stå och dra medans du steker brödet i margarin. Dela upp majonäsblandningen i korvbröden. Dra några varv på pepparkvarnen och strössla över finhackad gräslök. Servera med några chips, saltgurka och eventuellt en citronklyfta att pressa över dina lobster rolls.

Lobster rolls

Categories: Fiskigt, Mat

2 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *