Tahinikakor med svarta sesamfrön

Dessa små nötiga kakor, sprängfyllda med sesamfrön och en hint av apelsin, är bara så fruktansvärt goda. Du måste bara prova. Dessutom är de enkla att göra så det finns egentligen inga ursäkter att inte göra dom. Får du inte tag på svarta sesamfrön så kör du med de vanliga gula, smaken blir precis lika bra.

  • 125 gram rumstempererat margarin
  • 1/2 dl rinnande tahini
  • 1 1/2 dl svarta sesamfrön
  • 1 1/2 dl strösocker
  • Rivet skal från en ekologisk apelsin
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Sesamfrön att doppa i

Sätt ugnen på 200 grader. I en bunke, blanda margarin, tahini, sesamfrön, strösocker och apelsinzest till en jämn smet. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och häll därefter ner det i smeten. Blanda tills allt mjöl är inkorporerat i margarinblandningen. Forma kulor av degen, ca 3 cm i diameter. Häll ut sesamfrön på ett fat, lägg en kula på fatet och tryck den platt så att det fastnar sesamfrön. Lägg på bakplåtspapper med 3 cm mellanrum, kakorna kommer att växa på plåten. Grädda i ca 17-20 minuter, ta ut dom när de börjat bli gyllenbruna. Låt svalna helt, helst tills dagen efter. Njut tillsammans med en kopp kaffe eller te.

Tahinikakor

Categories: Bakverk, Kakor, Sött

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *